Матриксил 3000 е вид синтетичен пептид и е сравнително нова съставка. Придобива доста голяма популярност през последните години като една от “най-ефективните съставки в борбата със стареенето”.

Популярността и похвалността на Матриксил 3000, не са неосновани – излесдванията доказват, че може значително да помогне за намаляването на появата на бръчки, увисването на кожата и уврежданията от слънцето.

Нека да започнем с това, какво са пептидите

Пептидите се образуват, когато аминокиселините се свързват. Например, когато две аминокиселини се свързват, се получава дипептид, три свързани аминокиселини – трипептид, тетрапептид и т.н.  (повече информация за пептидите като цяло).

В кожата има естествени пептиди, които се генерират от протеини (ЕСМ) (например: колаген, еластин, фибронектин). Пептидите, които се освобождават чрез частична протеолиза (разграждане) на ЕСМ протеините, се наричат Матрикини.

Матрикините регулират активността на клетките, чрез клетъчна сигнализация. Например, когато колагеновият протеин се разгражда, Матрикините изпращат сигнал до Фибробласите (клетки на съединителните тъкани), да произведат нов колаген.

Колагенът участва в процеса за заздравяване на рани, също така е отговорен за поддържането на здрава кожа. (повече информация за колагена).

Тъй като Матрикините има способността да увеличава производството на колаген, еластин и други макромолекулни в ЕСМ, са създадени синтетични пептиди, които “имитират” тези ефекти.

Многжество продукти за грижа за кожата включват тези синтетични пептиди, за да осигурят анти-ейдж ефект върху кожата.

Матиксил 3000 е запазена марка пептидна композиция, разработена от Sederma Inc. във Франция. Това е първата съставка против стареене, базирана на технологията на Матрикиновия пептид.

Матриксил 3000 се състои от Матрикините палмитоил олигопептид и палмитил тетрапептид 7. Тези два пептида работят синтетично, за възстановяването и поддържането на младежкия вид на кожата, като сигнализират на клетките да произведат повече колаген.

 

Множество проучвания са доказали ефективността срещу стареене на Матриксил 3000.

Ето едно от тях:

Клинично проучване, включващо жени показва, че само след 2 месеца употреба на Матриксил 3000: (1)бръчките са намалели с 45%; (2)с близо 20% се е подобрил цялостният вид и тен на кожата.

Краткосрочните изследвания на Matrixyl 3000 са показали, че е безопасен и не причинява странични ефекти. Дългосрочните изследвания все още са в ход, тъй катотова е сравнително ново съединение в света на науката.

 

Какво получваме от употребата на Матриксил 3000?

  • Анти-ейдж ефект;
  • Възтановяване кожата;
  • Успокояване кожата;
  • Противовъзпалително действие;
  • Стимулиране производството на колаген и еластин;
  • Подобряване цялостния вид на кожата.

Главната функция на Matrixyl 3000, е да намали увреждането и да увеличи синтеза на  извинклетъчния матрикс на кожата (протеините, ензимите и хиалуроновата киселина, заобикалящи кожните клетки и придаващи им структура и опора).

Matrixyl 3000, стимулира производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина, като по този начин подобрява вида на кожата. Твърди се, че стимулира процеси в кожата, които изглаждат фините линии и намаляват дълбочината на бръчките в дългосрочен план.

 

Като обобщение бихме казали, че е една иновативна съставка с доказано действие, която си заслужава да бъде включена в рутината за анти-ейдж грижа. Друга хубава новина е, че е подходяща за всеки тип кожа, дори и чувствителна.

А ти пробвала ли си продукти с Матриксил 3000? Можеш да ни споделиш в коментарите отдолу. 


Снимка:

pinterest

Източници:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5108505/

https://www.truthinaging.com/review/five-best-products-that-contain-matrixyl-3000

http://www.smartskincare.com/treatments/topical/palmitoyl-oligopeptide-palmitoyl-tetrapeptide-7-matrixyl-3000.html

https://corporesanctum.com/blogs/beauty-blog-content-ideas/matrixyl-3000-best-products

https://www.nucarroskin.com/blog/ingredients/matrixyl-3000-peptides-the-super-peptide

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *