Първите признаци на стареене често стават видими около очите. Поради тази причина, добрата грижа за кожата на тази зона е толкова важна. Трябва ли ми специален крем за зоната около очите? Какви грижи трябва да полагаме за нея? Продължавай да четеш и ще разбереш.

 

Необходим ли ни е очен крем?

Кожата около очите е по-тънка и по-чувствителна от останалата част на лицето. Върху опаковките на околоочните кремове пише, че са формулирани “специално” за тази чувствителна зона, и че ще премахнат както тъмните кръгове, така и подпухналостта под очите. Марките често преувеличават с тези изказвания и резултатите, които може да очакваме. Поради тази причина, жените постоянно експериментираме с нови околоочни кремове. Често дори и тези с висока цена, не работят както обещават.

В днешно време няма научни изследвания, доказващи, че зоната около очите се нуждае от съставки различни от тези, които използваме в останалата част на лицето.

За зоната около очите са нуждни антиоксиданти, възтановяващи кожата съставки, с успокояваща формула и без аромати. Точно като това, което е необходимо за останала част от лицето.

Не е задължителна употребата на отделен околоочен крем, гел или серум, ако използваме добре формулиран овлажнител за лице – те работят ефективно и за тази зона(стига кожата около очите да бъде същия тип като кожата на останала част от лицето).

Изключение е ако кожата около очите е много суха, а кожата на лицето е много мазна. Мазна кожа, която не понася силно хидратиращи продукти, а само лек гел или крем на по-течна основа. В този случай, отделен продукт с успокояваща формула ще свърши отлична работа(дори и да не е създаден специално за околоочния контур), понеже зоната около очите, често се нуждае от повече емолиети.

 

Слънцезащита 

Без значение дали искама да се справим с тъмни кръгове, подпухналостта под очите или бръчките, има нещо, което задължително трябва да използваме – слънцезащита.

Една от най-честите причини за появата на бръчки е слънцето. Ако не използваме слънцезащитен крем, не можем да защитим зоната от появата им, както и от свръх производство на меланин(което може да влоши тъмните кръгове). 

Както споменахме, това е най-важната стъпка за намаляване на признаците на стареене, тъмните кръгове и подпухналостта под очите. Използвай ежедневната си слънцезащита и в тази зона, всеки ден.

 

Тъмни кръгове и подпухналост

Тъмните кръгове и подпухналостта под очите са причинени от няколко фактора и всеки от тях, трябва да бъде таргетиран по различен начин. За съжаление, в света няма един единствен продукт за грижа за кожата, който да се справя с всички или дори с повечето.

Определено има неща, които може да направим, за да подобрите вида им.

  • Широкоспектърна слънцезащита;
  • Слънцезащитни очила (UV400);
  • Озаряващ продукт, който съдържа ниацинамид или витамин С;
  • Хидратиращ продукт без аромати.

Подпухналите очи и тъмните кръгове могат да бъдат и наследсвени. В този случай, продуктите за грижа за кожата няма как да помогнат заличаването им. Има козметични  процедури, които можем да си направим при специалисти, за да се справим с тях. Процедури, които ще проучим и съвсем скоро ще бъдат част от нашата рубрика Beauty Guide.

 


Източници:

https://www.paulaschoice-eu.com/eye-cream-do-you-need-it-or-not

https://www.paulaschoice-eu.com/eye-products

https://www.paulaschoice-eu.com/how-to-find-the-best-eye-product

https://www.paulaschoice-eu.com/puffy-eyes

https://www.paulaschoice-eu.com/shed-some-light-on-dark-circles

Снимка:

pinterest.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *