Какво? Глицерин – естествено съединение, което се получава от растителни масла или животински мазнини. Това е една от най-разпространените съставки за хидратация в козметиката.

Какви ползи?

  • Хидратира кожата;
  • Запазва влагата в кожата;
  • Поддържа еластичността на кожата;
  • Успокоява кожата;
  • Антибактериално действие.

Как действа?

Глицеринът е компонент от естествената система за овлажняване на кожата. Той “издърпва” водата от по-дълбоките слоеве на кожата до повърността, както и привлича влагата от въздуха, и по този начин се бори със сухата кожа. Свежда до минимум загубата на вода, поддържа водния баланс на кожата на междуклетъчно ниво.

Глицеринът защитава и възстановява естествената бариерна функция на кожата. Действа като успокояващо средство, което поддържа кожата не само влажна, но и мека, и еластична.

Глицеринът помага на клетките да растат, като по този начин помага на кожата в процеса на лечение от кожни несъвършенства. Той действа като естествено лекарство за гъбични инфекции, както и екзема, и псориазис. 

За какъв тип кожа? Глицеринът е подходящ за всеки тип кожа, дори и мазна. Той не е комедогенен, което означава, че няма опасност за запушване на порите.

Причинява ли фоточувствителност? Не, но ние препоръчваме ежедевната употреба на слънцезащитен крем.


Източници:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18510666

Снимка:

pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *