Какво? Пептиди. Това са къси вериги от аминокиселини, които действат като градивни елементи на протеините като колаген, еластин и кератин. Тези протеини са основата на кожата и са отговорни за нейната стуктура, сила и устойчивост.

Какви ползи? Пептидите поддържат кожата на няколко нива:

  • Стягане;
  • Успокояване;
  • Хидратиране.

Как действат? 

  • Анти-ейдж;
  • При зачервяване на кожата;
  • Подобрява твърдостта и еластичността на кожата;
  • Противовъзпалителен ефект.

За кого? За всички типове кожа. Идеална съставка за тези, които се борят с признаците на стареене и тези, които искат да забавят появата им.

Могат ли да се комбинират с други продукти? Пептидите работят отлично в комбинация с антиоксиданти, овлажняващи и възтановяващи кожата съставки.

Какви видове има? Има 5 различни вида пептиди, които се използват в грижата за кожата.

SIGNALING PEPTIDES (Matrixyl-3000, Palmitoyl Pentapeptide-4, Copper Peptides) – тези пептиди сигнализират клетките да изпълняват специфични функции. Най-често те спомагат за стимулирането на производството на колаген и еластин в кожата.

CARRIER PEPTIDES (Copper tripeptide-1, Palmitoyl tetrapeptide-7) – тези пептиди стимулират по-бързото възстановяване на рани.

ENZYME-INHIBITING PEPTIDES (Trifluoroacetyl tripeptide-2) – има редица различни ензими в организма, които могат да имат отрицателно въздействие въху кожата. Този вид пептиди действат, за да спрат производството на такива ензими, за да поддържат здравата структура на колагена.

NEUROTRANSMITTER-INHIBITING PEPTIDES (Argireline, Acetyl Hexapeptide-8, Palmitoyl Tripeptide-5) – това са пептидите, които помагат за намаляването на бръчките. Невропептидите блокират предаването на сигнали от нервите към мускулите на лицето. Твърди се, че създават лек Ботокс ефект. 

ANTIMICROBIAL PEPTIDES – антимикробните пептиди, са малки пептиди, произведени в най-дълбоките слоеве на кожата и помагат в борбата с бактерии, гъбички и вируси.  Те играят жизненоважна роля в балансирането на липидната бариера на кожата.

Причинява ли фоточувствителност? Не, но ние препоръчваме ежедневната употреба на слънцезащитен крем. Пептидите са съставка, която се бори с признаците на страреене, а слънцето е основният им причинител 🙂

Примерни продукти?

Timeless Matrixyl 3000

The Ordinary Buffet

NIOD Copper Amino Isolate

Paula’s choice Peptide Booster


Снимка: 

lebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *