Какво? Гликолова киселина. Тя се среща естествено в захарната тръстика. Част е от групата активни съединения, известни като алфа хидрокси киселини (АНА).

За кои проблеми? Акне, бръчки, хиперпигментация и повяхнал тен.

За какъв тип кожа? За всеки тип кожа, освен чувствителна.

Какви ползи? 

  • Премахва мъртвите клетки;
  • Избистря тена;
  • Изглажда фините линии; 
  • Изсветлява пигментните петна причинени от слънцето;
  • Помага за всеки тип пъпки – от малки черни точки до кистозно акне.

Как действа? Гликоловата киселина премахва мъртвите клетки, които се натрупват на повърхността на кожата. Тя „разрушава“ съединенията, които ги държат тези клетки заедно. Този процес на ексфолиация помага на здравите клетки да излязат наяве.

Тя е с най-малка молекула от AHA и поради тази причина, навлиза по-дълбоко в епидермиса. Това я прави и най-силната от тази група киселини. Другите алфа-хидрокси киселини са млечна и бадемова и са сравнително по-леки поради по-голямата си молекула.

Всички алфа-худрокси киселини са водоразтворими, а бета-хидрокси киселините(BHA) мастноразтворими. Салициловата киселина е част от BHA и навлиза в порите, докато AHA ексфолира повърхността на епидермиса.

Причинява ли фоточувствителност? Да, употребата на слънцезащитен продукт е задължителна!

Кога има видим резултати? Още след първата употреба, кожата е по-свежа и сияйна.

Какви странични ефекти има? При употребата на гликолова киселина се наблюдават малко странични ефекти, например зачервяване. Когато е формулирана добре, се толерира лесно.

Кога се използва? Може да се използва върху цялото лице, вечер или сутрин, в засимост от продукта. Ние предпочитаме да я използваме 2 пъти седмично, вечер.

Примерни продукти? 

The Оrdinary Glycolic Acid 7% 

Resist Anti-Aging 10% AHA Weekly Exfoliant

Alpha-H Liquid Gold


Снимка:

cest-lavie.fr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *