Красавици, започваме нова рубрика, в която ще пишем кратки блог постове за всичко свързано с красотата – някоя нова съставка, трик или продукт. Първият пост ще бъде относно опита, който имаме с автобронзантите или по-точно с продуктите на марката St. Tropez.

Авотобронзант, с цел изкуствен тен

Много от нас искат целогодишно да имат шоколадов загар, но без вредата от слънцето или солариумите. И сигурно почти всяка от нас има лош спомен от нанасянето на автобронзант, след който кожата е станала оранжева или на петна. За щастие следните два продукта не попадат в тази категория. Това са автобронзанти с иновативни технологии, които придават бърз „изкуствен тен“ на кожата.

Как се използва?

Преди да нанесеш муса, трябва да подготвиш кожата си чрез ексфолиране, обезкосмяване и хидратиратиране. Непосредствено преди нанасяне на муса, трябва да хидратираш лицето, ръцете, китките, колената и глезените. Това са местата, на които кожата е по-суха и мусът попива повече, което може да доведе до наравно покритие.

И при двата продукта нанасянето е изключително лесно. Необходима е ръкавица (ние използваме тази, която марката предлага, но има и други на пазара), и кабуки четка за фон дьо тен. С кръгообразни движения нанасяме по желаните участъци на кожата, изчакваме няколко минути да изсъхне и обличаме свободни дрехи. След няколко часа измиваме продукта(само с вода). В следващите 8 часа кожата потъмнява и придобива страхотен шоколадов цвят, без оранжев подтон.

Издържа около 7-10 дена, ако кожата се хидратира редовно.

Разликата между двата продукта

С St.Tropez Self Tan Express сама решаваш колко силен искаш да бъде тена на кожата. След нанасяне изчакваш:

  • 1 час за лек загар;
  • 2 часа за среден загар;
  • 3 часа за максимален загар.

Забелязахме, че той е по-издръжлив и придава по-тъмен цвят на кожата. Също така, е в опаковка от 200мл.

Класическият St. Tropez Bronzing Mousse е по-добрият вариянт при начинаещи, тъй като с него е почти невъзможно да сбъркате. Той се отмива след 4-8 часа. Опаковката съдържа само 120мл мус.

 

Това са продуктите, които ни помагат да имаме загар, без значение кой сезон е, избягвайки слънцето. Най-хубавото е, че само след няколко часа кожата придобива шоколадов цвят, което го прави идеален за всички заети момичета, както и при непредвидени събития.

Ти имаш ли опит с такъв тип продукти?Ще се радваме да чуем мнението, също и въпросите ти относно продукта!


снимка: http://www.bronze.com.au и sephora.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *