Deciem пусна на пазара серия от продукти с активни съставки под името – The Ordinary. Техните невероятни цени и добрата репутация от компанията-майка DECIEM, имат огромен успех. Марката продължава да расте и вече има голям брой продукти на пазара. Тъй като всички те имат името на основната им съставка, има известно объркване относно използването им. Поради тази причина, решихме да напишем кратко ръководство за употребата им.

Ако трябва да обобщим, това са основните правила за прилагането на продуктите:

1.Формулите на водна основа се прилагат преди формулите на маслена основа. Ако имаш съмнения относно формулата на даден продукт, виж описанието му на www.theordinary.com/

2.В случaй, че използваш няколко серума на водна основа, първо нанеси този, който се занимава с основния проблем, който искаш да пребориш. Например, ако си по-загрижена за петната по кожата си, отколкото от признаците на стареене, нанеси Alpha Arbutin преди Buffet.

3.Препоръчва се да се използват максимум три серума в един режим.

Примерни режими

*взети от официалния им уебсайт

Признаците на стареене

Сутрин:

„Buffet“

Hyaluronic Acid 2% + B5

Вечер:

„Buffet“

Granactive Retinoid 2%  или  5% in Squalane

100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Пигментация

Сутрин:

Alpha Arbutin 2% + HA

Niacinamide 10% + Zinc 1%

Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%

Вечер:

Alpha Arbutin 2% + HA

Azelaic Acid Suspension 10%

Хидратация

Сутрин:

Hyaluronic Acid 2% + B5

Natural Moisturizing Factors + HA

Вечер:

Hyaluronic Acid 2% + B5

100% Plant-Derived Squalane

Продукти съдържащи Витамин С

Нека започнем и с разглеждането на всеки продукт по отделно според категорията, в която попада. В този блог пост ще се фокусираме върху продуктите, съдържащи витамин С. Ако искаш да разбереш какво е Витамин С и дали трябва да присъства в рутината ни, виж блог поста ни посветен изцяло на тази тема.

100% L-Ascorbic Acid Powder

Това е фин прах L-аскорбиновата киселина – чистата форма на витамина. Той осигурява най-висока концетрация на Витамин С повърхностно. Бори се с признаците на стареене, неравномерен тен на кожата, подходящ е за вечерната рутина в грижата за кожата. Може да се добави в крем или да си направиш серум с концентрацията, която желаеш вкъщи. Тъй като съставката е нестабилна, серумът е с годност една седмица. Рецептата можеш да намериш в електронната ни книга тук.

Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin

Тази формулировка е безводен стабилен разтвор и може да почувствате кожата си леко “мазна” за няколко секунди след прилагането му, въпреки факта, че няма добавени масла. Този серум съдържа два от най-мощните избелващи агенти в козметиката. Alpha Arbutin e силно пречистена биосинтетична активна съставка, която намалява тъмните петна по кожата и придава равномерен тен. Витамин С има не само изсветляващи свойства, но е и ефективен антиоксидант, който намалява признаците на стареене. Идеална формула за хора страдащи от пигментни петна и признаци на стареене на кожата.

Може да се нанася и вечер и сутрин.

Ascorbyl Glucoside Solution 12%

В чистата си формула Витамин С е нестабилен във вода. Аскорбил Глюкозид е водоразтворим дериватив на Витамин С. Той е много по-стабилен във вода,но е по-слаб от L-аскорбиновата киселина. Това е по-лека формула, която е добре толерирана от много хора. Попива бързо, но има леко лепкаво усещане при нанасяне. Подходящ, за тези които никога не са ползвали съставката преди.

Подходящ за вечер и сутрин.

Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F

Аскорбил Тетраисопалмитат е маслено-разтворим дериватив на Витамин С. Това е един от най-стабилните производни на Витамин С, и е в маслена форма, комбиниран с Витамин F (есенциална мастна киселина). Освен общите предимства с Витамин С, Аскорбил Тетраисопалмитат предлага и специфични предимства за изсветляване на тена.

Подходящ както за сутришна рутина така и за вечерна.

Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution – изключително стабилен разтвор от 15% етил-аскорбинова киселина, формулата е безводна (кожата може да се почувства леко “мазна” за няколко секунди след нанасянето му, въпреки, че не съдържа масла). За разлика от други производни на Витамин С, тази етилирана форма действа директно като Витамин С, и е по-близка до молекулното тегло на Витамин С, което позволява по-бързи и видими резултати.

Подходящ за сутрин и вечер.

Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%

Magnesium Ascorbyl Phosphate 10% –  магнезиевият аскорбил фосфат (MAP) е водоразтворимо производно на Витамин С. Той е по-стабилен във вода, но е по-слаб от L-аскорбинова кислеина.  Тази формула е лек крем, който предлага 10% чист MAP. MAP се смята за по-ефективен от другите деривативи на витамин С.

Може да се нанася и сутрин и вечер.

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% 

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% – този продукт под формата на крем предствлява безводна суспензия от 23% L-аскорбинова кислеина на прах. Това е една от най-концентрираните формули, която марката предлага. Може да причини леко пощипване при по-чувствителна кожа.

Подходящ е за употреба сутрин и вечер.

Vitamin C Suspension 30% in Silicone

Vitamin C Suspension 30% in Silicone – тази безводна формула осигурява 30% L-аскорбинова киселина, която остава напълно стабилна поради липсата на вода и благодарение на наличието на много леки силикони. Това е може би и най-силната формула витамин С, която марката предлага. Не се препоръчва за тези, които не са ползвали витамин С локално преди, тъй като може да се усеща пощипване първите няколко седмици. В този случай, може да се примесва с крем за лице, за да се намали неприятното усещане.

Пододящ за сутрешна и вечерна рутина(препоръчително).

Лесно е да се объркаме при наличието на толкова много продукти, които видимо са с една и съща активна съставка. Надяваме се избора на серум с витамин С бъде по-лесен след този пост. В следващата статия ще разгледаме продуктите съдържащи витамин А, киселини и антиоксиданти. Част 2.


Снимка: Deciem

Източници: www.theordinary.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *