На пръв поглед всички дерма ролери си приличат, но това изобщо не е така. Има няколко съществени разлики, които трябва да знаете, преди да направите избора си за дерма ролер.

1. Качеството на иглите на дерма ролера

Иглите на дерма ролер могат да бъдат изработени от хирургическа стомана или от титан.

При избора на дерма ролер изработен от стоманени игли може да навредите на кожата си, защото те се огъват и ръждясват лесно, това ще разрани кожата, след което ще има негативни последствия и болезнено лечение.

При избора на дерма ролер с татаниеви игли, това няма как да се случи. Те са здрави, не ръждясват и са свръх остри, което не ги прави опасни или болезнени при извършване на процедурата, а просто прецизни.

2. Размера на иглите на дерма ролера

Това е доста важен етап при избора!

Размерът на иглите може да бъде от 0.02мм до 3.00мм

При извършване на процедурата с дерма ролер с размер на иглите под 0.05мм., резултата, който ще получите, ще бъде по-малък, и съюо така юе отнеме повече време, тъй като те не достигат до дермиса.

Иглите над 0.05мм имат по-бърз ефект, защото достигат по-дълбоко в дермиса, но причиняват болка, кървене и имат по-дълъг възстановителен период.

Важно е да отбележем, че игли с дължина над 0,5мм. трябва да бъдат употребявани само от сертифицирани специалисти(козметик или дерматолог).

Дерма ролер, чиито игли са с размер 0.5мм, е най-добрия и безопасен избор за извършване на процедурата в домашни условия. С него няма кървене, болка и дълъг възстановителен период.

Дерма ролера от Амбели Бюти е разработен в съответствие с СЕ маркировката, която е знак за качество и безопасност на Европейския Съюз.

3. Броя на иглите на дерма ролера

Старите дерма ролери имат по-малко игли, които са широко разделени една от друга. Това води до малко покритите и изисква по-голямо търкаляне за третиране на желаната зона. В резултат на това, остарелите ролери предизвикват болезнено и по-продължително лечение.

Дерма ролер от Embellie Beauty е от нова генерация ролери с 540 титанови игли, които са способни да направят половин милион микро-канала по кожата само за 10 минути. Това стимулира производството на колаген и абсорбацията на продуктите до 87%(вместо 4%)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *