Ето всичко, което трябва да знаете

След като получихме много въпроси относно как точно се използва дерма ролер, решихме да напишем този блог пост, в който ще обесним подробно как се извършва процедурата микронидлинг в домашни условия с дерма ролера от Embellie Beauty.

Дерма ролерът може да изглежда като някакво изтезателно устройство, но в действителност е доста полезен и безболезнен, когато се използва правилно.

Употребата му е изключително лесна, просто трябва да следиш указанията, за да си сигурна, че го използваш безопасно и хигиенично, като същевременно получаваш най-добрите резултати.

1.Дезинфекция

Постави дерма ролера си в съд със спирт за около 20 минути. След което, го остави да изсъхне напълно. Едно от най-важните неща при процедурата е стерилизирането на уреда. Не забравяй, че трябва да бъдеш в максимално чиста среда, докато извършваш процедурата!

2. Почисти добре лицето си

След като лицето ти е чисто, и дерма ролерът е напълно сух, можеш да започнеш процедурата.

3. Започни процедурата

Движи уреда първо в една посока (вертикално, хоризонтално или диагонално) като повдигаш ролера след всяко движение (не го търкаляй напред-назад по лицето). Повтори във всяка посока 2-4 пъти (отделяй около 15 минути на процедура). Ако използваш дерма ролер за пръв път започни с 5-10 минутна процедура. Няма нужда да се прилага силен натиск.

 

4.Нанеси серум

Нанеси любимия си продукт след процедурата. Не използвай продукти, които съдържат дразнещи или токсични съставки. Прочети, кои продукти препоръчваме тук. След процедурата микронидлинг с дерма ролера от Амбели Бюти няма кървене и възстановителен период. Възможно е да има леко зачеряване по лицето, което е напълно нормално и до няколко часа изчезва!

5.Измий ролера

След като приключиш с процедурата, измий дерма ролера с препарат за съдове, за да отстраниш останалите протеини от кожата, които спиртът не отстранява.

6. Дезинфекция

След това, го поставете отново в съд със спирт за около 1 час. Остави уреда да изсъхне напълно, преди да го поставиш в кутията. 

 

Предпазни мерки:

1.Не споделяй дерма ролера си с никой друг!

2.Не се препоръчва употребата върху раздразнена кожа, активно акне, екзема.

3.Да не се използва върху кожа алергична към метал/титан.

4.Съхранявай дерма ролера си на сухо пространство, далеч от възможни източници на замърсяване и пряка слънчева светлина. Съхранявай го в кутията, когато не го използваш.  Съхранявай уреда далеч от деца.

5.Не нанасяй грим поне 8 часа след процедурата.

6.След процедурата микронидлинг е строго препоръчителна ежедневната употребата на слънцезащитен крем за лице.

7.Бъди много внимателна със зоната около очите (не използвайте дерма ролера върху клепачите си).

8.Не препоръчваме дерма ролера да се използва по-често от веднъж седмично.

9.За да подобриш ефекта от процедурата микронидлинг, трябва да използваш най-добрия продукт за грижа за кожата.  Освен за подмладяване на кожата, дерма ролера се използва и за увеличаване на абсорбацията на серуми, кремове и емулсии. 

За улеснение, можеш да използваш и следната инфографика:

 

Надяваме се да сме отговорили на някои от въпросите ти относно процедурата. Ако все още има нещо неясно, остави ни коментар и ще ти помогнем!

Comments (1)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *