Микронидлинг подходящ ли е за теб?

Микронидлинг е една от най-напредналите терапии за спомагането на кожата да подобри процеса си на естествено оздравяване. Набира огромна популярност като безопасна и ефективна терапия срещу различни кожни проблеми – белези от акне, бръчки, фини линии, хиперпигментация и пигментни петна.

Терапията е сравнително нова – първият дерма ролер за домашна употреба е създаден през 2009. Преди това е използвана единствено от дерматолози, главно в Европа.

Как работи микронидлинг терапията?

Микронидлинг създава микро-канали по кожата с помощта на микро-иглите си. Този процес създава микроскопични пробиви по кожата. Така, стимулира вродената способност на тялото да се самолекува, както и образуването на колаген и еластин.

На практика, в момента в който терапията се извършва, процеса на лечение започва. Резултатите са по-устойчив дермис, както и изгладени бръчки и белези.

За разлика от някои терапии за акне или други козметични процедури, микронидлинг не разрушава горния слой на кожата. Микро каналите по кожата се заличават бързо, тъй като тялото реагира светкавично на терапията. Ако кожата се третира с по-дълги игли (само дерматолози имат право да ги използват!) се наблюдава леко кървене. Това, обаче, не важи за терапията с дерма ролера от Амбели Бюти. Иглите са специално създадени за домашна употреба и не навлизат толкова дълбоко в дермиса, за да могат да причинят кървене. Най-често се наблюдава зачервяване, което отминава до няколко часа.

Ползите от микронидлинг

Терапията е изключително ефективна при третиране на белези от акне. Тъй като микронидлинг не включва топлина(например загряването при лазерните терапии) като част от терапията, е безопасна за употреба при всички типове и цветове на кожата. Дали дерма ролер се изпoлзва за белези или бръчки, или само за да подобри състоянието на кожата, винаги се наблюдава по-гладка и сияйна кожа. Понеже процедурата образува колаген, тя уплътнява дермиса, и придава гладък и здрав вид на кожата.

Терапията също увеличава абсорбацията на нанесените серуми и кремове. Всеки трябва да избере подходящ продукт, в зависимост от това какво иска да постигне. Най-често използваните продукти са:

-Серум съдържащ Витамин С

-Серум съдържащ хиалуронова киселина

-Избелващи серуми

-Серуми съдържащи витаминен или пептиден комплекс

Важно е да подчертаем, че качеството на серума може да повлияе значително на крайните резултати. Ние препоръчваме серум съдържащ висока концентрация на Витамин С, тъй като той третира редица кожни несъвършенства – пиглентация, белези, бръчки и др.

 

Кои зони могат да бъдат третирани с дерма ролер?

Дерма ролерът може да бъде използван на всяка част от тялото. Най-често се употребява върху лицето, и дерма ролер от Амбели Бюти е предназначен за ефективно третиране на кожата на лицето, шията и деколтето (с изключение на зоната под очите и върху клепачите).

 

Болезнена ли е процедурата?

Дерма ролер от Амбели Бюти е създаден с точния брой игли с точната дължина. Поради тази причина процедурата е безболезнена. Единствено се усеща леко пощипване.

Колко често може да се извършва процедурата?

Ние препоръчваме използването на дерма ролер веднъж на две седмици. След като кожата свикне с процедурата, може да се използва веднъж седмично.

 

След процедурата

Повечето хора не усещат дискомфорт след терапията. Възможно е да се наблюдава зачервяване, което отминава до няколко часа. Не се препоръчва нанасянето на грим или токсични козметични продукти поне 8 часа след терапията. Също така, продукти съдържащи ретинол или гликолова/салицилова/млечна/лимонена киселина, могат да бъдат нанесени не по-рано от 24 часа след микронидлинг. От Амбели Бюти препоръчваме и ежедневната употреба на слънцезащитен крем за предпазване на кожата от вредните слънчеви лъчи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *